zondag 19 oktober 2014

Kerst op deze warme dag.....

Ben de afgelopen dagen meer met haken dan met quilten bezig geweest, maar wilde toch even een update-je geven over het kerstpatchworkschilderij :)

Heb trouwens meteen al een foutje ontdekt: Ik heb het blok per ongeluk 15 bij 15 cm gemaakt, terwijl hij 20 bij 20 cm moet zijn! Ik ga er dus een rand omheen maken, hihi. Heb geen zin om weer overnieuw te beginnen. Was ook meteen een mal kwijt; die was in de oud-papier-doos beland, maar kon hem er gelukkig weer uitvissen. Al met al ben ik heel benieuwd hoe dit kwart van het schilderij eruit komt te zien en of ik doorga met de rest. Voorlopig nog met goede moed!

Toen ik de stofjes uitgezocht had, ben ik meteen begonnen met het overtrekken van de mallen op het stof...


Daarna worden alle stukjes stof uitgesneden met een naadtoeslag...


En dan leg ik hem altijd even neer om te kijken hoe het ongeveer wordt. Lastig om te zien, maar ik krijg een beetje een beeld...


Hihi, iemand al een idee?

En dan kan het in elkaar naaien beginnen. Dat kan met de machine, maar ik vind het prettig om de kleinere stukjes met de hand te doen. Als ik de vier kwarten heb, naai ik die met de machine aan elkaar. Gemak dient de mens of zoiets, toch?


Op dit punt ben ik al een week, dus het wordt wel tijd om weer even bezig te gaan, geloof ik. Misschien dat ik morgen wat tijd vind. Ik hou jullie op de hoogte! Fijne zondag en bedankt voor het langskomen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten