vrijdag 30 januari 2015

Kussens en dekens

De gewone granny heeft me altijd al aangesproken. Een lekker simpel vierkantje, waar je alle kanten mee uitkan: meerdere kleuren, één kleur, klein, groot, groter, voor dekens én voor kussens. Ik had anderhalf jaar geleden al een rond kussen gehaakt, maar wilde daarna iets doen met de granny square. Dus lekker plaatjes kijken in haakboeken en op internet om zo inspiratie op te doen. Ik besloot tot een minigranny en de kleur roze natuurlijk :) Het resulteerde in een voor mij prachtig kussen. Ook kwam ik erachter dat het gewoon lekker rustig vierkantjes haken mij erg goed lag. Steeds dezelde handelingen, mooi garen (Catania katoen) en mooie kleurtjes. Dus na de roze versie, begon ik aan een geel/ gouden versie. Helaas was ik in het begin van het haakproces iets te enthousiast, waardoor ik er na een tijdje zat van werd. Het project belandde in de kast en enkele maanden gebeurde er niets mee. Gelukkig kwam de drive terug en heb ik hem in de laatste maanden van vorig jaar afgemaakt. Nu staan ze gezellig samen op de kast, waar ik er elke dag van kan genieten :)


Maar ja, ik was nog niet uit-ge-grannied, hihi. Dus een volgende versie werd voorbereid. In overleg met manlief koos ik deze keer voor de kleuren grijs en wit. Om niet meer in dezelfde verveling te vallen, heb ik deze keer een schema opgesteld om elke dag 1 granny te haken, zodat het leuk blijft én ik half maart al een derde kussen heb :) Ik vind het altijd leuk om dingen af te kunnen strepen, dus dit past precies in mn straatje. Hij hangt aan de keukendeur, dus word ik er elke dag aan herinnerd dat ik nog even aan de slag moet. Op 19 december ben ik begonnen en op 12 maart haak ik als het goed is het laatste vierkantje. Het aan elkaar haken doe ik tussendoor, wanneer ik er zin in heb.


Zoals jullie kunnen zien, heb ik al een paar keer gesmokkeld en moet ik vandaag nog aan de bak, maar over het algemeen is het prima te doen. Wat heel erg helpt, is dat het resultaat erg mooi wordt, (vind ik :) )


Qua vierkantjes ben ik nu op de helft en dat voelt heel goed!

Verder haak ik ook bijna elke dag aan de Cosydeken van Attic24. Dat is een erg rustgevend werkje en van de kleuren word ik heel erg blij. Hij nu bijna net zo lang als ik, ongeveer 1.60 m, maar hij moet nog een beetje langer. Gelukkig vind ik het helemaal niet erg om er nog een tijdje langer aan te werken :)


Zelfs opgevouwen word ik er vrolijk van :) En zover is hij nu:


Een echte herfst/ winter-deken. Heerlijk.

Nou, wat een verhaal alweer! Leuk dat jullie langskwamen om een kijkje in mijn haakwereld te nemen. Een fijne dag verder en hopelijk vind je ook inspiratie om lekker aan de slag te gaan!!

1 opmerking:

  1. Het ziet er allemaal weer even mooi uit! Gezellig ook om je verhalen te lezen. Top!!!

    BeantwoordenVerwijderen