vrijdag 3 april 2015

Even weer alles op een rijtje...

Zo af en toe vind ik het wel prettig om even een overzichtje te maken van de dingen waar ik mee bezig mee. Overzichtelijk op papier (figuurlijk), overzichtelijk in mn hoofd, zeg maar :)

Vorige week wilde ik weer eens met een kleiner projectje beginnen. Dus de tijdschriften erbij en zoeken maar. In 'Simply Haken' vond ik een patroon voor een gehaakte mand, die ik al een tijdje geleden wilde maken, maar nooit mee begonnen was. Je moet er namelijk met dubbele draad aan haken met haaknaald 7 en 6. Over het algemeen word ik blijer van haaknaald 3, 3.5 en 4, maar een garenmand haken....... Ach, laten we het eens proberen. Op naar de buurvrouw voor de haaknaalden (mijn dikste was nr 5 :) ) en beginnen maar. Ik had al een tijdje wit en rood garen liggen, dus aan de slag!


Ik vind het haken best wel zwaar, ook eigen schuld, want ik haak heel strak, maar zo ziet hij er ondertussen uit....


De rand is steeds een afwisseling van vasten en lange vasten. Ik vind het effect wel erg leuk. Maar ik moet nog even verder :)

Project nummer 2 was een kort project. Gisteravond op Facebook las ik over een actie waarbij je vlindertjes kon haken voor het goede doel. Het patroontje was prima te doen, dus deze vijf schattige vlindertjes kwamen zo van de haaknaald vliegen, hihi...


Natuurlijk wilden de kids ook elk één, dus vanochtend ook nog even aan de haak gegaan. Er is er ook eentje op mn lentekrans neergestreken :)


Project 3 is The Farmer's Wife Quilt. Die vordert ook gestaag. Heerlijk tussen de bedrijven door de blokken in elkaar naaien. Kan ik echt van genieten...


En als vierde project natuurlijk de Lentedeken. Deze week bereikte hij het punt dat het echt op een beginnende deken begint te lijken. Leuk!!


Zo, volgens mij werkt het wel. Krijg zelfs zin om dit weekend het derde grannykussen af te maken. Lijkt me een goed idee.

Leuk dat jullie langskwamen en een heel fijn Paasweekend toegwenst!


1 opmerking:

  1. Ziet er allemaal gezellig uit José.....je hebt nog genoeg onder handen zo te zien.

    Liefs...Dineke

    BeantwoordenVerwijderen