donderdag 5 maart 2015

Draadjes....

Wow, toen ik vorige week de laaste toer haakte van de Cosy-deken en vol optimisme in mijn blog zei: 'Morgenavond draadjes wegwerken......' , had ik niet verwacht wat een werk dat was! Ik ben er afgelopen week 3 avonden een uur mee bezig geweest en er zitten nog steeds draadjes aan :( Draadjes, draadjes, draadjes...


Het resultaat van 3 uren werk...


Maar ik houd goede moed, het einde is in zicht. En over draadjes en eindes gesproken...


Dit gebeurde afgelopen week ook! De groene klos kwam in zicht! Dit klosje garen heb ik 6 en een half jaar geleden gekocht toen ik met de quiltcursus begon en na al die quiltblokken, vogeltjes, hartjes, matroesjka's en patchworkschilderijen ben ik aan de laatste meters begonnen. Snik snik :) Heb wel meteen het merk opgezocht, want ik vind dit naaigaren echt super! Het is sterk en de kleur is mooi naturel, dus goed te combineren. Eerst kijken bij stoffenwinkel hier of ze het ook verkopen, anders even bestellen :). Ondertussen is trouwens de derde Tildatulp ook klaar!


Het grannykussen schiet op, maar ik merk dat ik een beetje zat word van de vierkantjes. Nou ja, zat word... Laten we zeggen dat ik het niet erg vind dat hij bijna klaar is :) Ik moet vandaag nog 1 inhalen en dan ben ik weer bij. 12 maart haak ik de laatste granny, als het goed is en dat is over één week besef ik me nu. Joepie! Nog een reden om naar de stoffenwinkel te gaan: grijze stof voor het binnenkussen.

Gisteren kreeg ik ineens zin om met lente-kleurtjes te gaan haken. Al dat zwart/grijs/wit van het kussen en de herfstkleuren van de Cosydeken, daar werd ik niet meer zo vrolijk van. En aangezien mijn lentekrans al een tijdje af is, wilde ik een klein projectje tussendoor doen. Gelukkig had ik net eergisteren een haaktijdschrift gekregen met kleedjes erin. Aangezien ik dat nog niet gedaan had, hihi, dacht, even proberen...


Een beetje verder...


Hij is op dit moment een beetje aan het opbollen, maar dat schijnt goed te komen, haha. We zullen zien. In ieder geval is het leuk om even wat anders te doen. 

Nou, komende week zal waarschijnlijk in het teken van voltooiing staan :) De cosy-deken, het granny-kussen, het patchworkschilderij. Ben benieuwd wat ik jullie volgende week kan laten zien. Leuk dat je langs kwam!!


2 opmerkingen:

  1. 3x mooi!! Ik ben ook zóó benieuwd naar je tulpen-schilderij!! Hij is prachtig...nu al!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk als je weer..... bijna .....iets af hebt......ben benieuwd hoe het er volgende week voor staat. het ziet er nu al goed uit.

    Liefs: Dineke

    BeantwoordenVerwijderen